WorldWideWeb Register

WorldWideWeb Register

Det börjar komma in frågor till supporten om ett brev från Spanien rörande kundens domän. Något som ska underteckas och returneras. Idag har Sajthotellet också erhållit ett sådant brev. Fritt översatt och förkortat lyder texten ungefär:

 ”Genom att skicka tillbaka detta dokument godkänner du att uppgifter om ditt företag publiceras på Internet och i GT@Ps databas. Om du bara vill ha med grundläggande information krävs ingen signatur. Vill du även vara med på vår CD-ROM krävs din signatur. Du debiteras 877 euro och får en CD från oss.”

Det rör sig alltså om ett erbjudande att vara med i en rätt obskyr katalogtjänst för 877 euro. Skriver du på kommer en faktura på beloppet och du får också en version av katalogen på CD. Den här katalogen är inget som jag tidigare hört talas om. Ingen verkar känna till katalogen med undantag för de som fått erbjudandet i brevlådan.

Givetvis är det upp till var och en att anta detta erbjudande. Nyttan får dock anses vara mycket tvivelaktig och för knappa 10 000 kr finns det vettigare marknadsföringsalternativ. WorldWideWeb Register får jämföras med de svenska kopiorna av Eniros telefonkatalog som gång på gång svartlistats.

Har du fått ett erbjudande är min rekommendation att du slänger det i papperskorgen där det hör hemma. I min värld är detta bara bluff och båg.

/Jonny