Tydlighet med moms

Ibland kan det vara svårt att veta hur man gör något bäst. Ibland blir det inte riktigt rätt. När det inte blir bra får man ändra. Det var fel. Gör om. Gör rätt!

Det kan sammanfatta hur vi visat priser avseende momsen.

Bland våra kunder finns många privatpersoner. Privatpersoner betalar moms. Det finns också många småföretag. De flesta får tillbaka momsen från Skatteverket, men måste ändå betala den först. Bortser man från teknikaliteter hänförliga till skatter och redovisning är det ändå totalkostnaden inklusive moms som är den mängd pengar som lämnar bankkontot. Tydligast är alltså att visa priset inklusive moms.

Från början listades alla priser inklusive moms. På den tiden var normen för svenska webbhotell att visa priserna utan moms och det var nästan bara Sajthotellet som visade den verkliga kostnaden. Det var förvirrande.

Det vi gjorde fel var att följa strömmen och visa priserna utan moms. Förhoppningen var att det skulle bli enklare för alla kunder att jämföra.

Efter att ha utvärderat förändringen kan vi inte se några fördelar. Därför har vi idag återgått till att visa priserna inklusive moms. Det blir enklare att se totalkostnaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *