Svart fredag

Fredag 24:e september 2010 var en mörk dag i Sajthotellets historia med många driftstörningar som också slog ut telefonväxeln.

Problemen började under förmiddagen. Sajthotellets nya miljö har dubblerade brandväggar där tanken är att det ska fungera även om det skulle bli fel på en brandvägg. Nu hände det som inte får hända: en omfattande störning på nätverket. Störningarna var stora på all trafik till och från internet. Tyvärr påverkades även telefonväxeln och alla samtal förlorades i cyberspace.

På Sajthotellet har vi tröstat oss med att vi har hittat mycket vi kan bli bättre på. Att uppdatera driftinformationen är en sådan sak – fler personer kommer att få möjlighet att uppdatera och därmed ska informationen komma upp mycket tidigare.

Vi kommer också att vidta åtgärder för att se till att telefonin fungerar även om det skulle bli problem med utrustningen i övrigt.

Tyvärr tog det alldeles för lång tid att komma till rätta med störningarna i fredags. När det primära felet slutligen var åtgärdat kvarstod ett par servrar som mådde mindre bra. Våra tekniker jobbade febrilt och allt kom slutligen igång.

Imorgon börjar en ny vecka med nya tag och förnyade krafter. Vi har upptäckt och åtgärdat brister och tagit ännu ett steg mot att bli ett bättre webbhotell för just dig.