Sajthotellet börjar blogga

Lite väl sent att hoppa på bloggtrenden, kan tyckas, men i samband med att arbete pågår för fullt med en uppfräschning av hemsidan hoppar vi på bloggtåget också.

Blogg. Fenomenetet är så pass omskrivet att de allra flesta vet vad en blogg är vid det här laget. Det är länge sedan Lunarstorm döpte om ”dagbok” till ”blogg”. Ordet är en sammandragning av engelskans ”web log” och är en form av publik dagbok på nätet.

Slutet av sommaren närmar sig och det känns som att hela landet håller på att vakna upp efter semestern. Skolorna har startat för ett nytt läsår och därmed är också bilköerna i lilla Vallentuna tillbaka. En blick ut genom kontorsfönstret vid fyratiden på eftermiddagen visar att arbetsdagen har tagit slut för många. Kön för att korsa Roslagsbanan sträcker sig så långt ögat når. Trots att det fortfarande är ersättningsbussar som gäller.

Ballong-SM

Svenska mästerskapen i luftballong avgjordes i Uppsala förra veckan. Vi valde att sponsra den officiella hemsidan.

Som en del av sponsringen har undertecknad vågat sig upp i en luftballong och beskådat centrala Uppsala från ovan. Ladningen var lite tuffare än väntat men på det stora hela var det riktigt trevligt. Att bära ballongen knappt 100 meter och över ett dike var inte lika roligt, men det sägs att motion ska vara nyttigt.

Ny hemsida

Förhoppningen är att lansera en ny version av vår hemsida ungefär vid månadsskiftet augusti/september. Designen godkändes idag och ”bara” kodandet återstår.

Databaser

Två nya databasservrar testkörs för stunden. En SQLServer 2000 som i praktiken mest innebär en hårdvaruuppgradering. För mySql blir lyftet större. Den nya servern kör mySql 5 och hårdvaran är betydligt vassare än nuvarande server.

Något datum för migrering till de nya servrarna är dock ännu inte satt.

Tillgänglighet

Sedan servrarna flyttats till nya serverhallen har tillgängligheten till och med varit bättre än vi vågat hoppats. Enligt Ipwalk låg tillgängligheten för Sajthotellet på 100% för maj och juni. Under juli kom säkerhetsuppdateringar som tvingade fram en omstart och tillgängligheten sjönk till 99,98% för juli. I skrivande stund är total nertid för augusti 39 sekunder och tillgängligheten beräknas just nu till 100% för augusti.